RTEÜ ÖĞRETİM ÜYESİ DOÇ. DR. SELÇUK DEMİR’İN ÇAY ATIĞINDAN AKTİF KARBON BULUŞUNA PATENT TESCİLİ

Doç. Dr. Selçuk Demir, çay atıklarından yüksek adsorpsiyon kapasitesine sahip aktif karbon üretim yöntemi ile patent tescili aldı.

RTEÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Demir’in Çay Atığından Aktif Karbon Buluşuna Patent Tescili

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Demir tarafından geliştirilen “Çay Atığından Aktif Karbon Üretim Yöntemi” başlıklı patent başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildi.

Buluş, çay atıklarından elde edilen, daha yüksek gözeneklilik ve yüzey alanına sahip, adsorpsiyon kapasitesi yüksek bir aktif karbon malzemesi ile ilgilidir. Bu aktif karbon, çay atıklarının farklı parçacık boyutlarına öğütülerek, bileşenlerine ayrıştırılarak veya doğrudan aktivasyonu ile hazırlanmaktadır. Söz konusu aktif karbonun sudaki kirleticilerin uzaklaştırılması, renk ve koku giderimi veya gaz depolama gibi çeşitli alanlarda kullanım potansiyeli bulunmaktadır.

Biz de UHA olarak, yaptığı çalışma ve gerçekleştirdiği bilimsel buluş dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Selçuk Demir’i tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

RİZE (UHA) - HIZIR TATOĞLU

BELEDİYELER

EKONOMİ