ADANA SANAYİ ODASI'NDAN OVP’YE DESTEK: "BÜYÜME TAVİZSİZ SÜRMELİ"

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Orta Vadeli Program'ı değerlendirirken büyümenin enflasyonla mücadelede göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Adana Sanayi Odası'ndan OVP’ye Destek:

Zeki Kıvanç, enflasyonla mücadelede hükümetin kararlılığını memnuniyetle karşıladığını belirterek şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan ve özel sektörle istişare içinde hazırlanan Orta Vadeli Program, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Türkiye'nin bu geniş kapsamlı ekonomik programı, ileriye dönük stratejik bir adım olarak değerlendirilebilir. İş dünyası olarak beklentimiz, finansal istikrarın sağlanması, öngörülebilirliğin artması ve enflasyonun tek haneye indirilmesidir. Orta Vadeli Program’da sıkı para ve mali politikalar öngörülüyor. Ancak bu süreçte büyümeden taviz verilmemesi iş dünyası için hayati önem taşımaktadır."

Kıvanç, küresel ve bölgesel jeopolitik belirsizliklerin sürdüğü bir dönemde, Türkiye’nin yatırım ve ihracat odaklı büyüme modeline devam etmesinin kritik olduğunu ifade etti. Ayrıca mali disiplinin sağlanması ve sürdürülebilir istihdamın korunmasının, ekonominin geleceği için vazgeçilmez unsurlar olduğunun altını çizdi.

Reel Sektörün Talepleri İletildi

Zeki Kıvanç, Orta Vadeli Program’ın hazırlanma sürecinde reel sektörün taleplerinin de hükümete iletildiğini hatırlattı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile yapılan toplantıda, özel sektörün görüş ve önerilerinin ele alındığını belirtti.

"Bu süreçte iş dünyası olarak taleplerimizi ilettik ve OVP’nin reel sektörü gözeten bir program olarak güncellenmesinden memnuniyet duyuyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu şeffaf ve istişareye dayalı yaklaşımın devam edeceğine inanıyoruz" dedi.

Büyüme ve Refah Artışı İçin Uyumlu Politikalar

Kıvanç, Orta Vadeli Program’ın para politikası, maliye politikaları ve yapısal reformların uyum içinde uygulanmasının, dezenflasyon sürecine ve refah artışına katkı sağlayacağını ifade etti. Özel sektörün yatırım, istihdam, katma değerli üretim ve ihracat odaklı çalışmalarını sürdüreceğini belirten Kıvanç, Türkiye’nin geleceğine yönelik iyimser mesajlar verdi. Programın, Türkiye'nin uzun vadeli ekonomik hedeflerine ulaşma konusunda kritik bir yol haritası olduğuna vurgu yaparak, ekonominin her alanda güçlenmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Son olarak Zeki Kıvanç, programın Türkiye ekonomisi ve iş dünyası için hayırlı olmasını dileyerek açıklamasını noktaladı.

 

ADANA (UHA) - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ