ATSO BAŞKANI MEHMET TORUNOĞLU, ADIYAMAN MERMER OCAKLARINI ZİYARET ETTİ

ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, Adıyaman’daki mermer ocaklarını ziyaret ederek sektördeki sorunları dinledi ve destek sözü verdi. Emperador mermerinin tanıtımının artırılması gerektiğine vurgu yaptı.

ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, Adıyaman Mermer Ocaklarını Ziyaret Etti

ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, Kömür Beldesi bölgesinde faaliyet gösteren mermer ocaklarını ve fabrikaları ziyaret ederek firma sahipleriyle sektörün sorunları ve çözüm önerileri hakkında istişarelerde bulundu.

Dimer Mermer Ocağı Ocak Müdürü Aziz Tekgöl, Dünya Mermer Şantiye Şefi Mehmet Güleç, Mesut Madencilik Şantiye Şefi Mehmet Salih Bingöl, Diyar Madencilik Müdürü Salih Değer, Samos Mermer Sahibi Ramazan Oğur ve Desar Mermer Sahibi Murat Sarısakal ile bir araya gelen Başkan Torunoğlu, Adıyaman’ın mermer potansiyeline dikkat çekti. Ayrıca, Adıyaman emperador mermerinin tanıtımının daha fazla yapılması ve sektörün sorunlarının çözümü için destek vereceklerini ifade etti.

Başkan Torunoğlu, mermerin Adıyaman için büyük bir ekonomik değer taşıdığını belirterek şunları söyledi: “Bugün mermer üreticisi ve ocak işleten üyelerimize ziyaret gerçekleştirdik. Adıyaman, önemli bir mermer rezervine sahip ve bu rezervi mamul hale getirip ihracatını artırdığımızda ilimize büyük bir ekonomik katkı sağlayacağız. Adıyaman Emperador mermeri çok kaliteli ve daha fazla tanıtılması gerekiyor. Ayrıca, deprem sonrası yapılan TOKİ ve dönüşüm projelerinde Adıyaman mermerinin kullanılmasını teşvik edeceğiz. Üyelerimize misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum."

Mermer ocağı ve fabrika sahipleri, ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu’nun ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade ederek teşekkürlerini ilettiler.

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ