ÇİĞLİ BELEDİYESİ’NDEN MEMURLARA MAAŞ ARTIŞI MÜJDESİ

Çiğli Belediyesi'nde 310 memuru ilgilendiren toplu iş sözleşmesi, yüzde 40’lık zamla sonuçlandı. Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, memurları enflasyona ezdirmeyeceklerini belirtti.

Çiğli Belediyesi’nden Memurlara Maaş Artışı Müjdesi

Çiğli Belediyesi’nde 310 memuru ilgilendiren toplu iş sözleşmesi, düzenlenen törenle imzalandı. Sözleşme, memurlar tarafından sevinçle karşılanırken, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “Memurlarımızı enflasyona ezdirmemek adına çok ciddi bir inisiyatif aldık, elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk” dedi.

Başkan Onur Emrah Yıldız ile TÜM BEL-SEN Genel Başkanı Erdal Bozkurt, Belediye Fakir Baykurt Salonu'nda düzenlenen törende toplu iş sözleşmesini imzaladı. Sözleşme kapsamında 15 bin TL olan Sosyal Denge Tazminatı, yüzde 40 artışla 21 bin TL’ye yükseltildi. Törene TÜM BEL-SEN 2 No'lu Şube Yöneticileri, iş yeri temsilcileri ve belediye memurları katıldı. Sözleşme, memurlara sağladığı mali hakların yanı sıra sosyal haklarıyla da dikkat çekti.

Başkan Yıldız: “Taşın altına elimi değil gövdemi koydum”

Seçim öncesi verdiği bir sözü daha tutmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Onur Emrah Yıldız, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde memur olduğum dönemde örgütlü mücadelemi TÜM BEL-SEN’de yürütmüştüm. Bu yapıyı iyi bilirim. Ancak hayat bizi yıllar sonra farklı bir noktada bir araya getirdi. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak işçinin ve emekçinin yanında olmak bizim asli görevimizdir. Memurlarımızı enflasyona ezdirmemek için çok ciddi bir inisiyatif aldık, elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. Mesai arkadaşlarım için her türlü fedakarlığa hazırım. Seçim öncesinde verdiğim sözleri tek tek yerine getiriyorum. Hem işçimizin hem de memurumuzun maaşlarını zamanında ve eksiksiz ödemek için kararlılığımız devam edecek. Hepinize hayırlı olsun” dedi.

Erdal Bozkurt: “Bu sözleşme ortalamanın üzerindedir”

Toplu iş sözleşmesinin diğer belediyelere göre ortalamanın üzerinde olduğunu belirten TÜM BEL-SEN Genel Başkanı Erdal Bozkurt, “Hak ve hukuk gibi temel değerlere sahip çıkmak için çabalıyoruz. İşimiz kolay değil, ancak bunun için mücadele etmek görevimizdir. Attığımız her imzanın ardından sorumluluğumuz büyük. Belediye başkanlarımız, emekçi ve kentliyi gözeterek kaynaklarını sonuna kadar kullanıyorlar. Bu süreç, önemli bir kazanımdır ve Belediye Başkanımızın dayanışmasıyla bu mücadeleye katkı sağlanmıştır. Bu toplu iş sözleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

İZMİR (UHA) - HÜSEYİN ERGÜN

BELEDİYELER

EKONOMİ