ÇİĞLİ’DE “EKOLOJİK GENÇ KADIN HAREKETİ

Çiğli Belediyesi ve Sosyal İklim Derneği, genç kadınların ekolojik ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki farkındalığını artırmayı hedefleyen "Act4EcoGender! – Ekolojik Genç Kadın Hareketi" projesini hayata geçirdi.

Çiğli’de “Ekolojik Genç Kadın Hareketi

Proje, genç kadınların hem çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmelerini hem de toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilinçlenmelerini amaçlıyor. Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “Sosyal İklim Derneği ile yürüttüğümüz iş birliği, yerelde sürdürülebilir bir gelecek için ilham verici bir adım niteliğinde” dedi.

“Act4EcoGender! – Ekolojik Genç Kadın Hareketi" projesi, iklim krizinin yerel düzeyde toplumsal cinsiyet eşitliğine olan etkilerini vurgularken, genç kadınların ekoloji odaklı taleplerini belirlemeye ve görünür kılmaya yönelik güçlü bir girişim olacak. Proje sayesinde, hem iklim değişikliği ile mücadeleye katkı sağlanacak hem de toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki farkındalık artırılacak.12 ay boyunca sürecek eğitimlerin ilki 7 Aralık Cumartesi günü başladı.

Kadınlar kendi eylem önerilerini gerçekleştirecek

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve CEİD İzler Hibe Programı kapsamında gerçekleştirilen ‘‘Çiğli’de Ekolojik Genç Kadın Hareketi’’ projesi, 15-30 yaş arası farklı arka planlardan gelen 100 genç kadına yönelik eğitimler, atölye çalışmaları ve fikir geliştirme yarışmaları düzenleyecek. Proje, genç kadınların ekoloji ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında aktif katılım sağlamalarını amaçlıyor. Genç kadınlar kendi eylem önerilerini geliştirerek, yerel sorunlara çözüm üretme fırsatı bulacaklar. Eğitimler ve atölye çalışmaları, ekolojik farkındalığı artırırken toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda da bilinçlenme sağlayacak.

Yıldız: “Proje genç kadınların güçlenmesini amaçlıyor”

Başkan Onur Emrah Yıldız’ın projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu proje, iklim krizinin toplumsal cinsiyet üzerindeki etkilerini göz ardı etmeden, genç kadınların güçlenmesini, taleplerinin duyulmasını ve çözüm süreçlerine aktif katılımlarını sağlamayı amaçlıyor. Sosyal İklim Derneği ile yürüttüğümüz iş birliği, yerelde sürdürülebilir bir gelecek için ilham verici bir adım niteliğinde.

Belediyemizin katılımcı yaklaşımıyla desteklenen bu proje, genç kadınların güçlenmesini, eylem planlarının oluşturulmasını ve hayata geçirilmesini sağlarken, belediyemiz de kararlarının ve hizmetlerinin izlenmesine katkıda bulunacak. Ayrıca, toplumda iklim krizinin toplumsal cinsiyet eşitliği üzerindeki etkileri konusunda farkındalığın artmasını ve genç kadınların bu konuda eyleme geçmelerini hedefliyoruz. Çiğli Belediyesi ve Sosyal İklim Derneği olarak, bu projeye katılacak tüm genç kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği ve ekoloji alanındaki yaratıcı ve yenilikçi fikirleriyle ilerlemeye devam edeceğiz.

 

İZMİR (UHA) - HÜSEYİN ERGÜN

BELEDİYELER

EKONOMİ