JAPONLARA RİZE ÇAYI DEMLEMENİN PÜF NOKTALARI ÖĞRETİLDİ

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğince (DKİB) bölgenin önemli üretim ve ihraç kalemlerinden Türk çayının tanıtımına yönelik Japonya'da çay demleme ve sunum etkinliği düzenlendi.

Japonlara Rize Çayı Demlemenin Püf Noktaları Öğretildi

Ticaret Bakanlığının koordinasyonunda DKİB tarafından yürütülen Turquality Tanıtım Projesi kapsamında, 11-13 Aralık'ta gerçekleşen programda Rizeli "Çay Demleme Ustaları", Japonlara Rize çayı demlemenin püf noktalarını öğretti.

Rize çayının kalitesini, geleneksel demleme kültürünü ve sunumunu Japonya'da tanıtmak ve bu pazarda çay ihracatını artırmak hedefiyle yola çıkan ustalar, uygulamalı eğitimler vererek, akabinde yarışma ve tadım etkinliği düzenledi.

Rize çayının marka bilinilirliğinin artırılmasına katkı sağlanması planlanan çalışma kapsamında Yumika Arita, Japonya'daki ilk "Türk Çayı Demleme Ustası" seçildi.

Japonlara çay demlemenin püf noktalarını anlatan Rizeli çay demleme ve sunum şampiyonu, "Yuchi" olarak bilinen Yusuf Pirim de Türk çayının sadece bir içecek olmadığını, bir kültürün taşıyıcısı, emeğin ve paylaşmanın en güzel simgesi olduğunu söyledi.

Prim "Türk çayı hakkında bilgi sahibi olmakla kalmayıp, Japon çay ustalarıyla birlikte birebir demleme atölyeleri gerçekleştirdik, ayrıca büyük heyecanla düzenlediğimiz yarışmayla Japonya'daki ilk Türk çayı ustasını seçtik. Bu, Türk çayını tanıma ve temsil etme yolunda atılan dev adım oldu. Bugün burada yetiştirdiğimiz Türk çayı bilirleri, çayımızı Japonya'da en güzel şekilde temsil edecek. Biliyoruz ki bu eğitimler ve yarışmalar, iki kültür arasında daha güçlü bağlar kurulmasına vesile olacak." dedi.

 

RİZE (UHA) - HIZIR TATOĞLU

BELEDİYELER

EKONOMİ