9 EYLÜL İZMİR’İN KURTULUŞU PANELİ VE SERGİSİ İLE ANILACAK

İzmir’in kurtuluşunun 102. yılı, düzenlenecek panel ve sergiyle anılacak. Türk Tarih Kurumu ve Dokuz Eylül Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenecek etkinlikte, Millî Mücadele dönemi detaylarıyla ele alınacak.

9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu Paneli ve Sergisi ile Anılacak

İzmir’in kurtuluşunun 102. yıl dönümü kapsamında, İzmir Valiliği, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Türk Tarih Kurumu ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) iş birliğiyle anlamlı bir etkinlik düzenlenecek. "9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu Paneli ve Türk Tarih Kurumu Arşivinden Millî Mücadele’de Batı Cephesi Sergisi" isimli program, 9 Eylül 2024 Pazartesi günü saat 12.30'da İzmir İktisat Kongresi Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Bu program kapsamında düzenlenecek panelde, Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinin en kritik dönemlerinden biri olan 9 Eylül ve öncesindeki olaylar ele alınacak. Panelin oturum başkanlığını Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı Uyar üstlenecek. Konuşmacılar arasında DEÜ Öğretim Üyesi ve Türk Tarih Kurumu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Dilşen İnce Erdoğan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Öksüz ve Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mevlüt Çelebi yer alacak. Panelde, 30 Ağustos Zaferi’nden İzmir’in kurtuluşuna uzanan süreç ve İtalyan kamuoyunun bu döneme dair görüşleri paylaşılacak.

DEÜ Rektörü'nden Tüm Halkımıza Davet

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, bu anlamlı etkinliğin halka açık olduğunu belirterek tüm İzmirlileri programa davet etti. Yılmaz, “Cumhuriyetimizin temel taşlarının daha da güçlendiği 9 Eylül’ün 102. yıl dönümünde, üniversitemiz adına bu kutlu günü coşkuyla anıyoruz. Panelde dönemin ruhunu yeniden yaşayacak ve bağımsızlık mücadelesinin önemini bir kez daha kavrayacağız. Tüm İzmirlileri bu önemli etkinliğe davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sergi ve Etkinlik Programı

Etkinlikte ayrıca, Türk Tarih Kurumu arşivinden derlenen "Millî Mücadele’de Batı Cephesi" konulu bir fotoğraf sergisi de katılımcıların beğenisine sunulacak. Sergi, Millî Mücadele döneminin unutulmaz anlarına dair önemli görselleri gözler önüne sererken, İzmir’in kurtuluşu ve zaferin anlamı bir kez daha vurgulanacak.

9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu Paneli, kurtuluş mücadelesinin tarihine ışık tutacak ve katılımcılara geçmişin izlerini hatırlatacak önemli bir fırsat sunuyor.

 

ADANA (UHA) - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ