ABDURRAHMAN TUTDERE, MALATYA DEPREMİ SONRASI AFAD’I ELEŞTİRDİ

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Malatya depremi sonrası AFAD’ın Adıyaman’ı yine göz ardı ettiğini belirtti.

Abdurrahman Tutdere, Malatya Depremi Sonrası AFAD’ı Eleştirdi

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Malatya’nın Kale ilçesinde bugün meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremle ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Tutdere, AFAD’ın 6 Şubat’ta Adıyaman’ı geç listeye alarak görmezden geldiğini ve aynı tavrı Malatya depreminde de sürdürdüğünü vurguladı.

Tutdere’den Tepki: “Yorumu Kamuoyunun Takdirine Bırakıyorum”

AFAD tarafından yapılan resmi açıklamada, Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen depremin Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli illerinde hissedildiği belirtildi. Deprem sonrası AFAD ekiplerinin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinin saha tarama çalışmaları başlatıldığı açıklandı. Ancak AFAD’ın açıklamasında, depremin yoğun şekilde hissedildiği Adıyaman'ın adının geçmemesi tepki çekti.

Adıyaman’da da şiddetli şekilde hissedilen deprem sonrası, vatandaşlar sokağa dökülürken, Valilik önünde bir kadına korktuğu için sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Şehirde herhangi bir olumsuzluk bildirilmezken, Valilik okullarda eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. 6 Şubat depremlerinden sonra ağır hasar gören ve hâlen 72 bin kişinin konteynerlerde yaşadığı Adıyaman’ın, AFAD’ın açıklamasında yer almaması tepkilere neden oldu.

Başkan Tutdere, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, AFAD’ı eleştirerek, “6 Şubat’ta #Adıyaman’ımızı görmezden gelerek geç listeye alan AFAD, bugün #Malatya Kale’de meydana gelen depremde de yine aynı tavrı sergilemeye devam ediyor. Yorumu kamuoyunun takdirine bırakıyorum!” ifadelerini kullandı.

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ