ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AĞAÇ KESİMİ İDDİALARINA YANIT VERDİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru'ndaki ağaç kesimiyle ilgili belediyelerinin sorumluluğu olmadığını belirtti.

Adana Büyükşehir Belediyesi Ağaç Kesimi İddialarına Yanıt Verdi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru civarında gerçekleştirilen ağaç kesimiyle ilgili basına yansıyan iddialar üzerine bir açıklama yaptı. Başkan Karalar, ağaç kesimiyle hiçbir ilgilerinin olmadığını ve bu konuda kendilerine yöneltilen suçlamaların asılsız olduğunu vurguladı.

Başkan Karalar, yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Büyükşehir olarak hiçbir yerde ağaç kesimi yapmamız söz konusu bile değil. 23 Temmuz 2024 tarihinde bize resmi bir yazı gönderildi. Yazıda, amatör futbol takımlarımızın bir üst lige yükselmesi sebebiyle müsabakalarını yapacakları kriterlere uygun futbol sahalarının bulunmadığı, bu nedenle yeni düzenlemeler yapılması gerektiği ve bu düzenleme için ağaç kesiminin talep edildiği belirtiliyordu. Kesim işinin bizim tarafımızdan yapılması isteniyordu. Yazıda özellikle seyirci tribünü etrafında yer alan ve tehlike arz eden ağaçların kesilmesi gerektiği belirtilmişti."

Zeydan Karalar, ağaç kesimi talebine karşılık olarak Büyükşehir Belediyesi’nin 01 Ağustos 2024 tarihinde resmi bir yanıt verdiğini ve bu işin belediyelerinin sorumluluğunda olmadığını ilettiklerini belirtti. Karalar, "Bu bizim işimiz değil, biz bu kesimi yapamayız diye yanıt verdik" şeklinde konuştu.

TMMOB'dan Yanlış Bilgi

Başkan Karalar, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu’nun ağaç kesimini Büyükşehir’e yıkma girişimini eleştirerek, “Kesilen ağaçlarla bizim hiçbir ilgimiz yoktur. Saygı duyduğum bir kuruluş olan TMMOB’un bu konuda bizi suçlamasını anlamış değilim. Ayrıca TMMOB’un açıklamasında kesim yapılan bölgedeki araçların Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu iddiası da doğru değildir. Oradaki araçlar bizim aracımız değil, bu işlemlerle ilgimiz olmadığını kamuoyuna duyuruyorum” ifadelerini kullandı.

Kamuoyuna Çağrı

Başkan Karalar, Büyükşehir Belediyesi’nin doğayı ve çevreyi korumak için çalıştığını belirterek, ağaç kesimi gibi çevreye zarar verebilecek işlemlerde kesinlikle yer almadıklarını vurguladı. Kesilen ağaçlarla ilgili yanlış bilgilendirmelerden ötürü kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca bu tür hatalı bilgilendirmelerin sorumluluğun haksız yere yüklenmesine neden olduğunu belirterek, TMMOB’u sağduyulu davranmaya davet etti.

ADANA (UHA) - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ