AFAD’DAN GELİBOLU’DA ÜÇ GÜNLÜK DEPREM EĞİTİMİ: DEPREME HAZIRLIKTA YENİ ADIM

AFAD’ın Gelibolu’da düzenlediği üç günlük eğitimde, vatandaşlar arama kurtarma tekniklerinden psikolojik desteğe kadar birçok konuda bilgilendirildi.

AFAD’dan Gelibolu’da Üç Günlük Deprem Eğitimi: Depreme Hazırlıkta Yeni Adım

Çanakkale'nin deprem riski yüksek ilçelerinden biri olan Gelibolu'da, AFAD tarafından düzenlenen üç günlük arama kurtarma eğitimi ile vatandaşlar depreme hazırlık konusunda bilgilendirildi. Eğitime katılanlar, arama kurtarma tekniklerinden psikolojik desteğe kadar birçok konuda detaylı bilgi aldı.

AFAD Gelibolu Gönüllüsü Sorumlusu Bülent Bilgin'in girişimleri ve Belediye Meclis Üyesi Funda Kavas'ın desteğiyle düzenlenen eğitim, AFAD Eğitim Şube Müdürü Erdem Gümüş, AFAD Gönüllüler Koordinatörü Eğitim Uzmanı Erkan Sadi Uysal, AFAD Sosyal Hizmet Uzmanı Burcu Işıl ve AFAD Arama Kurtarma Uzmanı Sedat Kocaman'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Eğitim kapsamında, katılımcılara arama kurtarma teknikleri, kişisel koruyucu ekipman kullanımı, barınma düzenlemeleri ve afet sonrası psikolojik destek gibi konular anlatıldı. Eğitimin sonunda, katılımcılar aldıkları teorik bilgileri pratik uygulamalarla pekiştirdi ve yapılan sınavla değerlendirildi.

AFAD Gelibolu Gönüllüsü Sorumlusu Bülent Bilgin, eğitim sonrasında yaptığı açıklamada, "Eğer yeterli sayıda başvuru olursa, Ocak ayından itibaren ikinci bir arama kurtarma eğitimi düzenlemeyi planlıyoruz. Arama kurtarma konusunda eğitimli gönüllülerle kentimizi beklenen depreme daha hazırlıklı hale getirebiliriz. Özellikle gençlerimizden bu konuda daha fazla duyarlılık bekliyoruz," dedi.

Eğitimde başarılı olan katılımcılara, AFAD tarafından sertifika verileceği belirtilirken, gönüllülerin ilerleyen dönemlerde düzenlenecek tatbikatlarda aktif olarak yer alabileceği vurgulandı.

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ