AGC BAŞKANI DİŞKAYA: “ADIYAMAN’IN Z RAPORUNU ÇIKARACAĞIZ”

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya, ildeki yıllardır çözülmeyen sorunlara dikkat çekerek, bu sorunların Z Raporu ile ortaya çıkarılacağını belirtti.

AGC Başkanı Dişkaya: “Adıyaman’ın Z Raporunu Çıkaracağız”

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya, Adıyaman'ın yıllardır çözülmeyen sorunlarına dikkat çekerek sert açıklamalarda bulundu. Dişkaya, ilin sorunlarını gündeme getirmek ve bu sorunların çözüme kavuşturulmasını sağlamak amacıyla "Z Raporu" adı altında detaylı bir inceleme yapacaklarını belirtti.

Dişkaya, "Hiç kimse ilgilenmese de biz Z Raporunuzu alacağız" diyerek, Adıyaman'ın ihmal edilmişliği karşısındaki rahatsızlığını dile getirdi. İl genelindeki havaalanı, üniversite ve yol yapımı gibi projelerin yetersiz kaldığını ve Kahta yolunun yıllardır kangren haline geldiğini ifade eden Dişkaya, Adıyaman'ın hak ettiği yatırımları alamadığını vurguladı.

Dişkaya, konuşmasında Adıyaman’ın petrol üretimine rağmen rafineriye sahip olmadığını ve şehir içi ulaşımın raylı sistem gibi modern çözümlerle desteklenmediğini eleştirerek, "Başka illerde denizin altından tren geçişi yapılıyor, bizde ise raylı taşıma sistemi dahi yok" dedi.

Ayrıca, bireysel çıkarların ön planda olduğuna dikkat çeken Dişkaya, "Yaşasın yağcılık! Abicilik! Seçimde partisinin aleyhine çalışıp sonra utanmadan yönetime girmek! Adıyaman'da yeni ve büyük bir yatırımın hayata geçirilmediği bir ortamda, Z Raporunu almak boynumuzun borcudur" şeklinde konuştu.

Son olarak vekillikten emekli olacaklara seslenen Dişkaya, "Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner. Elbet bir gün mutlaka ama mutlaka bunların Z Raporunu çıkaracağız" dedi ve Adıyaman’ın ihmal edilen tüm sorunlarını açığa çıkarmakta kararlı olduklarını belirtti.

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ