BAKAN YERLİKAYA’DAN HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ZİYARET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay’da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi almak için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ü ziyaret etti.

Bakan Yerlikaya’dan Hatay Büyükşehir Belediyesine Ziyaret

6 Şubat depremleri sonrası şehirde devam eden çalışmalarla ilgili incelemelerde ve temaslarda bulunmak üzere Hatay’a gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ü ziyaret ederek şehirde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Kentte bir dizi ziyaret gerçekleştirerek Hatay’da yürütülen çalışmaları değerlendiren Bakan Yerlikaya, Hatay Büyükşehir Belediyesini de ziyaret programına dahil etti.

HBB Başkanı Mehmet Öntürk, Bakan Yerlikaya’yı makamında ağırlayarak Büyükşehir Belediyesinin şehrin yeniden inşası ve ihyası için gerçekleştirdiği çalışmalara dair bilgiler verdi. Başkan Öntürk, ziyaretlerinden dolayı Bakan Yerlikaya’ya teşekkür ederek hediye takdim etti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya ziyaretlerinde il protokolü ve çok sayıda siyasi parti temsilcisi eşlik etti.

Ziyaret esnasında Bakan Yerlikaya, Hatay’ın yeniden inşa sürecinde belediye ve diğer yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde çalışmaların sürdüğünü belirterek, devletin her zaman halkın yanında olduğunu vurguladı. Depremden etkilenen bölgelerin ihya ve yeniden yapılanma sürecinde hızlı adımlar atıldığını ifade eden Yerlikaya, Hatay’ın normalleşme sürecine girmesi için yürütülen çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.

HATAY (UHA) - ERKAN KARATAŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ