BEYPAZARI, ANKARA BÜYÜKELÇİLERİNİ KÜLTÜR VE TARİHLE BULUŞTURDU

Beypazarı, 27 ülkenin Ankara büyükelçilerini ağırlayarak ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıttı.

Beypazarı, Ankara Büyükelçilerini Kültür ve Tarihle Buluşturdu

Ankara’nın Beypazarı ilçesi, 27 ülkenin Ankara Büyükelçisi ve maslahatgüzarını ağırladı. Aralarında Güney Afrika Büyükelçisi Ms. Dipou Bertha Letsatsi, Venezuela Büyükelçisi Mr. Freddy Eduardo Molina, Singapur Büyükelçisi Ms. Kok Li Peng, Fas Büyükelçisi Mr. Mohammed Ali Lazreq, Kosta Rika Büyükelçisi Mr. Gustavo Campos Fallas, Estonya Büyükelçisi Ms. Ülle Sossalu, Kanada Büyükelçisi Mr. Kevin Hamilton, Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Mr. Jiří Borce, Tacikistan Büyükelçisi Mr. Bakhtiyar Abdughafforzoda, Bulgaristan Büyükelçisi Ms. Daniela Nikolova, Nikaragua Büyükelçisi Ms. Tatiana Daniela Garcia Silva ve Dominik Cumhuriyeti Büyükelçisi Mr. Elvis Antonio Alam gibi isimlerin yer aldığı heyet, Beypazarı Belediyesi'nin misafiri oldu.

Beypazarı’na gelişlerinde, büyükelçileri Beypazarı Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap ve Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Tolunay karşıladı. Belediye Başkanlık Sarayı'nda düzenlenen toplantıda tanışma faslının ardından Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, misafirlerine "Hoş geldiniz" diyerek sözlerine başladı. Kasap, "Bugün sizleri Ankara'nın gizli cenneti Beypazarı'nda ağırlamaktan büyük onur duyuyorum. Beypazarı, tarih kokan sokakları, derin kültürel mirası, misafirperver insanları ve doğal güzellikleriyle sadece Ankara’nın değil, ülkemizin değerli hazinelerinden biridir. Bu kadim ilçemiz, hem tarihi dokusu hem de modern yaşantısıyla kültürlerin buluşma noktası olmuştur. Bu buluşma, ülkeler arasında diyaloğun gelişmesine, insanların kaynaşmasına vesile olacaktır. Bugün yapacağımız gezide de ilçemizin güzelliklerini, kültür varlıklarını ve doğal güzelliklerini sizler de keşfedeceksiniz. Ekselansları, ilçemize hoş geldiniz, şeref verdiniz," ifadelerini kullandı.

Büyükelçiler adına konuşan Bangladeş Büyükelçisi Mr. M. Amanul Haq, "Beypazarı’nda bizleri ağırlayan Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap’a teşekkürlerimizi sunuyoruz," dedi.

Toplantının ardından Belediye Başkanlık Makamı'nda karşılıklı hediyeleşmeler yapıldı. Başkan Dr. Özer Kasap, bayan büyükelçilere ve elçi eşlerine Beypazarı el işlemesi gümüş tılsımlar hediye ederken, büyükelçiler de Kasap’a çeşitli gümüş hediyeler takdim etti.

Hıdırlık Tepesi Mesire Alanı Gezisi

Büyükelçiler, Hıdırlık Tepesi'ne düzenlenen gezide Beypazarı’nın tarihi konakları, eski yerleşim yerleri ve modern şehir yapısını hayranlıkla izlediklerini ifade etti.

Yaşayan Köy Ziyareti

İlçenin Macun Mahallesi'nde yer alan Yaşayan Köy ziyareti sırasında büyükelçilere, köyün özellikleri anlatıldı. Türkiye’nin 7 bölgesinden evlerin bulunduğu bu alanda, büyükelçiler Ankara ve vilayeti hakkında da bilgilendirildi.

Müzeler Turu

İlçe merkezindeki Kültürevi Müzesi, Yaşayan Hamam Müzesi, Kent Tarihi Müzesi ve Gaz Lambası Müzesi'ni de ziyaret eden büyükelçilere, yetkililer tarafından müzeler hakkında detaylı bilgiler verildi. Ziyaretin ardından birçok büyükelçi, Beypazarı’na hayran kaldıklarını ve bu güzellikleri her yerde anlatacaklarını belirtti.

 

ANKARA (UHA) - YAŞAR TONBAK

BELEDİYELER

EKONOMİ