DEPREMZEDELERE YERİNDE DÖNÜŞÜM İÇİN DAHA FAZLA DESTEK ÇAĞRISI

Mehmet Demir, yerinde dönüşüm için verilen hibe ve kredilerin güncellenmesi gerektiğini vurguladı. Kira yardımlarının ise konutlar tamamlanana kadar devam etmesini istedi.

Depremzedelere Yerinde Dönüşüm İçin Daha Fazla Destek Çağrısı

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve "asrın felaketi" olarak adlandırılan depremler, Adıyaman, Malatya, Hatay ve Kahramanmaraş başta olmak üzere 11 ilde büyük yıkımlara ve can kayıplarına neden olmuştu. Depremzedelerin yaşadığı zorluklara değinen Mehmet Demir, şehirlerini yerinde dönüştürme konusundaki kararlılıklarına vurgu yaptı. Ancak, enflasyon ve artan inşaat maliyetlerinin bu süreci zorlaştırdığını belirtti.

Demir, depremzedelere yerinde dönüşüm için verilen 750 bin liralık hibe ve 750 bin liralık faizsiz kredinin, maliyet artışları göz önünde bulundurularak 1 milyon hibe ve 1,5 milyon faizsiz krediye çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Kira yardımlarının yerinde dönüşüme katılan ve TOKİ kuralarında konut çıkan hak sahiplerine iptal edildiğini hatırlatan Demir, "Kuradan konut çıkan veya yerinde dönüşüme katılan depremzedeler hemen evlerine yerleşemiyor. Yerinde dönüşüm sürecinde inşaatların tamamlanması bir yıldan fazla sürüyor. Bu süreçte hem kira ödemeye devam ediyorlar hem de inşaat maliyetlerini karşılıyorlar. Kira yardımları, konutlar tamamlanana kadar mutlaka devam etmelidir" dedi.

Demir, yetkililerin bu durumu göz önünde bulundurarak depremzedelerin mağduriyetini gidermek için kolaylaştırıcı adımlar atması gerektiğini belirterek, "Atılacak her adım, memnuniyet ve güven sağlayacaktır. Yaşadığı şehri yeniden inşa etmek isteyen vatandaşlarımızın talepleri dikkate alınmalıdır" ifadelerini kullandı.

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ