GELİBOLU KADINLAR DERNEĞİ NARİN GÜRAN İÇİN TOPLANDI

Gelibolu Kadınlar Derneği, Narin Güran’ın vahşice katledilmesine tepki göstererek İstanbul Sözleşmesi'ni savundu.

Gelibolu Kadınlar Derneği Narin Güran İçin Toplandı

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni dere kenarında bulunan 8 yaşındaki Narin Güran için İskele Meydanı'nda Gelibolu Kadınlar Derneği tarafından basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya, CHP İlçe Başkanı Engin Coşkun ve yönetimi, CHP'li belediye meclis üyeleri, dernek ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Gelibolu Kadınlar Derneği Başkanı Buket Tümer, basın açıklamasında şunları söyledi: “Narin henüz 8 yaşındaydı. Yasta değil, isyandayız! Diyarbakır Bağlar’da Tavşantepe köyünde 19 gün sonra bir çuvalın içinde, vücut bütünlüğü bozulmuş ve tanınmayacak halde derenin içinde gizlenmiş olarak bulunan Narin böyle bir sonu hak edecek ne yaptı size ya da neye şahit oldu? Neden ve nasıl kıyabildiniz bu minicik yavruya? Bir çocuk nasıl böyle bir vahşete maruz bırakılabilir? O yörede yaşayan kız çocuklarının ve kadınların kaderi midir bu baskıcı zihniyet? En yakınlarımız olan babaya, abiye, amcaya güvenemeyecek duruma nasıl geldik ülke olarak? Ya da bir siyasi parti, bir cemaat, bir tarikat nasıl bir güç olmuş ki kimse konuşamıyor? Bir köy sustu, insanlık öldü."

Ayrıca, Tümer konuşmasında, Narin'in ölümüyle birlikte toplumun ahlaki çöküşüne ve kadına karşı işlenen suçlara dikkat çekti. Tümer, sözlerine “O çuvala konan sadece Narin’in bedeni değil. Bu toplumdaki ahlaki çöküşün, vicdanın, insani duyguların, hayallerinin, geleceğinin bir çuvala konulup yok edilmesidir." diyerek devam etti.

Son olarak, Tümer İstanbul Sözleşmesi'ni savunarak Gelibolu Kadınlar Derneği'nin tarikatlara, yobazlara ve cehalete karşı mücadele etmeye devam edeceğini belirtti.

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ