GELİBOLU’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ETKİNLİKLERİ VE FENER ALAYI

Gelibolu’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yılı anısına törenler düzenlendi. Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başlayan etkinlikler, fener alayıyla taçlanacak.

Gelibolu’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Etkinlikleri ve Fener Alayı

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan inancın, beraberliğin, özgürlüğün simgesi, milli mücadele sürecinin en büyük adımı olan Büyük Zafer’in 102. yıl dönümü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı için etkinlikler ve törenler düzenlendi.

Kutlamaların ilki, 2. Kolordu Karargah binası önündeki Atatürk büstüne kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve belediye başkanlığı çelenk sunumlarıyla başladı. Hemen ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması gerçekleştirildi. Daha sonra, kaymakamlık binasında, Kaymakam Bekir Abacı tarafından tebriklerin kabulü yapıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın son kutlama ve etkinlikleri 26 Kasım Caddesi'nde gerçekleştirildi. Buradaki tören, Kaymakam Bekir Abacı, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız ve Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak tarafından törene katılanların ve halkın bayramını kutlamaları ile başladı. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşma 2. Kolordu Komutanlığı'na bağlı Teğmen Mustafa Yıldız tarafından yapıldı.

Karate grubunun ve folklor ekiplerinin gösterileri, şiirlerin okunması ve yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllerinin Kaymakam, Kolordu Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından verilmesinin ardından geçiş töreniyle bayram sona erdi. Törenlere, Kaymakam Bekir Abacı, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, askeri personel ve vatandaşlar katıldı. Gece ise fener alayı düzenlenecek.

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ