HİNDİSTAN BAĞIMSIZLIK GÜNÜ'NÜN 78. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

Ankara'da Hindistan'ın bağımsızlık mücadelesi anısına düzenlenen etkinlikte, bağımsızlıkta emeği geçenler anıldı ve Türkiye ile Hindistan arasındaki sıcak ilişkiler vurgulandı.

Hindistan Bağımsızlık Günü'nün 78. Yıl Dönümü Kutlandı

Hindistan, 15 Ağustos 1947'de Britanya İmparatorluğu'ndan bağımsızlığını kazanarak özgürlüğüne kavuştu. Bu tarih, Hindistan halkı için büyük bir öneme sahip olup her yıl milli bayram olarak coşkuyla kutlanmaktadır. Ankara'da bulunan Hindistan Büyükelçiliği de, Hindistan'ın 78 yıl önce elde ettiği bağımsızlığın yıl dönümünü kutlamak amacıyla bir etkinlik düzenledi.

15 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleşen etkinlik, Hindistan halkı ve davetlilerin katılımıyla Ankara'daki Hindistan Büyükelçiliği'nde yapıldı. Etkinlik, Hindistan Ulusal Marşı'nın çalınması ve bayrağın göndere çekilmesiyle başladı. Günün anlam ve önemi gereği yapılan konuşmada, bağımsızlık mücadelesinde emeği geçenler anıldı ve Hindistan'ın ekonomik alanda katettiği mesafeler ile Türkiye ile olan sıcak ilişkilerden bahsedildi.

Konuşmanın ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Etkinlik, Hindistan mutfak kültürünü yansıtan lezzetlerin ikram edilmesiyle devam etti ve ardından kutlama programı son buldu. Bu anlamlı gün, Hindistan ve Türkiye arasındaki dostluk bağlarını bir kez daha pekiştirdi.

 

ANKARA (UHA) - NECDET CÖMERT

BELEDİYELER

EKONOMİ