YAYLADAĞI BELEDİYE BAŞKANI YALÇIN: İZİNSİZ MADEN ARAMALARINA GEÇİT YOK

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, ilçede izinsiz maden aramalarına izin vermeyeceklerini belirtti. Hukuki sürecin başladığını duyurdu.

Yayladağı Belediye Başkanı Yalçın: İzinsiz Maden Aramalarına Geçit Yok

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Hatay Basın Cemiyeti’nde gerçekleştirdiği basın toplantısında, ilçede bazı firmaların izinsiz maden aramasına izin vermeyeceklerini söyledi. Başkan Yalçın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın, bu haklı davalarında kendilerini destekleyeceklerine inandığını ifade etti.

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı ve geçmiş dönem Milletvekili Arzu Erdem ile birlikte basın mensuplarına açıklama yapan Yalçın, ilçenin doğal kaynaklarını kirleten ve gereğinden fazla arama yapan firmalara Yayladağı halkı gibi karşı olduğunu belirterek hukuki süreci başlattıklarını açıkladı.

Başkan Yalçın, "Biz sınırın silahsız bekçileriyiz. Yayladağı, Türkiye için stratejik bir öneme sahiptir. Vatandaşlarımızı iş imkanları ile ilçede tutmaya çalışırken, maden firmalarının yaşam alanlarına zarar vermesine göz yummayacağız. Tıbbi aromatik bitkiler açısından zengin olan bölgemizde izinsiz arama yapan firmalarla ilgili hukuki işlem başlattık ve izinleri iptal edilecek. Bu topraklar Hatay’a feda olsun, ama düzen içinde olması şart," dedi.

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı ise, ilçedeki maden aramalarına ilişkin hukuksuz uygulamalara karşı Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın’ın yanında olduklarını belirtti. Yaycı, “Bu istismarcılara Cumhurbaşkanımızın ve Enerji Bakanımızın da dur diyeceğine inanıyorum," ifadelerini kullandı.

Geçmiş dönem Milletvekili Arzu Erdem de Başkan Yalçın’ın ilçeyi koruma mücadelesine destek vererek, bu mücadeleyi birlikte yürüteceklerini vurguladı.

Hatay Basın Cemiyeti Başkanı Hikmet Otuzbir, Başkan Yalçın’ın haklı davasında basın olarak yanında olduklarını belirterek toplantıya katılan herkese teşekkür etti. Toplantı, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

HATAY (UHA) - LEVENT AŞKAR

BELEDİYELER

EKONOMİ