ZEKİ DİŞKAYA’DAN SERT ÇIKIŞ: “ÇARŞI PROJESİ İPTALİ ADIYAMAN’A İHANETTİR”

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya, Çarşı Projesi'nin iptaline sert tepki göstererek projeyi engelleyenlere eleştiriler yöneltti.

Zeki Dişkaya’dan Sert Çıkış: “Çarşı Projesi İptali Adıyaman’a İhanettir”

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya, Çarşı Projesi'nin iptal edilmesine sert tepki gösterdi. Dişkaya, “Bu projeyi iptal ettiren kim olursa olsun, bunun hesabını veremez!” diyerek tepkisini dile getirdi. 6 Şubat depreminden sonra yıkılan Adıyaman’da, ilk defa rezerv alan ilan edilip bu alanların yeniden inşa edileceğini duyuran bakanlık, doğru bir adım atarak hızla harekete geçmişti. Ancak, bazı kişiler yine siyaseti devreye sokarak "İSTEMEZUK" söylemleriyle meydanlara çıkıp, yanlış iddialarla geniş bir kitleyi yanlarına çektiler. Bu kişiler, gelecek yatırımları engellemek için kısmen başarılı oldular.

Projenin uygulanacağı alanlarda öncelikle mülk sahiplerinin rızası alınacak, çekme oranları en fazla %10 olacaktı, yani kayıp en fazla %10 oranında sınırlı kalacaktı. Esnafların işlerini sürdürebilmeleri için eski hükümet binasının yerinde yeni yerler yapılacak ve projeden etkilenen esnaflar bu yeni alanlara taşınacaktı. Beğenmeyenler için ise devlet kira desteği sağlayacaktı. Ancak projeye karşı çıkanlar, “Devlet tarlalara el koyacak”, “Şehir yok olacak”, “Malımıza çökülecek” gibi birçok asılsız iddia ortaya attılar.

Bu engellemelerin öncülüğünü yapan ve destek veren siyasilerin Adıyaman’ın geleceğine zarar verdiklerini söyleyen Dişkaya, projenin 1. etap hariç geri kalanının iptal edilmesinden dolayı üzüntüsünü dile getirdi. Dişkaya, “Bu alanlar beş para etmeyecek ve eski buğday pazarına dönecek. Oraya ancak tavuk besleme alanları yapılabilir. Neden birileri böyle bir engel çıkarır, anlamak mümkün değil” dedi.

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ