HAK-İŞ Konfederasyonu Adıyaman Temsilcisi Hasan Kılınç, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kadına yönelik şiddeti kınayarak bu konuda toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekti.
Kılınç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Kadına yönelik şiddet, insan onurunu hiçe sayan, vicdanları yaralayan bir insan hakları ihlalidir. Bu mücadelede kadın-erkek hep birlikte hareket ederek güçlü bir dayanışma örneği sergilemeliyiz. HAK-İŞ olarak, kadınların sesi olmak ve yaşam haklarını savunmak için her zaman meydanlardayız. Nereden ve kimden gelirse gelsin, şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz.”
“Uluslararası toplum görevini yerine getirmeli”
Kılınç, şiddetin sadece bireysel bir sorun olmadığını, toplumsal yapıyı derinden etkileyen küresel bir problem olduğunu vurguladı. Özellikle Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Gazze’de, kadınlar, çocuklar ve bebekler soykırıma maruz bırakılmaktadır. Dünya genelinde Filistin ve Gazze gibi bölgelerde kadınlar ve çocuklar sistematik zulümle karşı karşıya kalıyor. Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlar bu duruma sessiz kalmamalı, kalıcı bir barışın tesis edilmesi için harekete geçmelidir. HAK-İŞ olarak, bu insanlık suçlarını yüksek sesle kınamaya devam edeceğiz.”
“Kadına yönelik şiddeti önlemek için etkili adımlar atılmalı”
Kılınç, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için yasaların caydırıcılığına ve toplumsal bilincin artırılmasına vurgu yaparak, “6284 Sayılı Kanun, kadına yönelik şiddetle mücadelede en önemli araçlardan biridir. Bu kanunun etkin uygulanması hayati önem taşımaktadır. Ayrıca, kadınların işyerlerinde yaşadığı şiddeti önlemek için işyerlerinde şiddete sıfır tolerans politikalarının benimsenmesi gerekmektedir” dedi.
“Kadın-erkek dayanışmasıyla güçlü bir mücadele yürütmeliyiz”
Kılınç, şiddetin önlenmesi için sendikal örgütlenmenin önemine dikkat çekerek, HAK-İŞ olarak kadınların haklarının korunmasında kararlı olduklarını ifade etti.
“Kadınlara yönelik şiddetin, ayrımcılığın ve adaletsizliğin son bulması için toplumsal dayanışmayı güçlendirmeliyiz. HAK-İŞ çatısı altında kadın-erkek tüm emekçileri hak mücadelesi için bir araya gelmeye davet ediyoruz. Şiddetin her türlüsünün son bulduğu bir dünya dileğiyle mücadelemizi sürdüreceğiz.”
ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ
SON YAZILAR