1.ULUSLARARASI BEYPAZARI HALK OYUNLARI VE MÜZİK FESTİVALİ BAŞLADI

Başkentin tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı’nda bu yıl ilki düzenlenen 1. Uluslararası Beypazarı Halk Oyunları ve Müzik festivali bu gün başladı.

1.Uluslararası Beypazarı Halk Oyunları ve Müzik festivali başladı

Başkentin tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı’nda bu yıl ilki düzenlenen 1. Uluslararası Beypazarı Halk Oyunları ve Müzik festivali bu gün başladı.

Dün başlaması gereke festival ülkede ilan edilen genel yas’ın ardından dünkü programlar iptal edilmişti.

1.Uluslararası Beypazarı Halk Oyunları ve Müzik festivali için Beypazarı İlçesine gelen yabancı ülkelerin halk oyunları ekiplerini belediye başkanı Dr. Özer kasap, Halk evinde kabul ederek, ekiplere katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verdi.

Belediye başkanı Dr. Özer Kasap, 11 ülkeden gelen ekiplerin, Beypazarı Halk Oyunları ve Müzik Festivaline renk kattıklarını ve kaymaya da devam ettiklerini söyledi.

İlçede düzenlenen 1.Uluslararası Beypazarı Halk Oyunları ve Müzik festivali için, çeşitli ülkelerin halk oyunları ve Ankara Kulübü Derneği Beypazarı şubesi Seğmenleri ve Bazı erenleri gösterileri halkın oldukça ilgisini çekti.

Türkiye’nin çeşitli ilçelerinden, Ankara’dan, Gürcistan, Romanya, Azerbaycan, Çeçenistan-Osetya, İran, Rusya- Adıgetya cumhuriyeti gibi çok sayıda ülkeden Halk oyunları ekibi gelerek Beypazarı İlçesinde gösterilerde bulunuyorlar.

Saat 18.00 İtibariyle de Belediye önünde toplanılarak, çarşı meydanına doğru tüm ekiplerle ve halkın katılımıyla Kortej yürüyüşünde bulunulacak.

Akşamda, yine Konser verilirken, çeşitli cadde ve sokaklarda Halk oyunları gösterileri sürecek:

ANKARA (UHA) - YAŞAR TONBAK

BELEDİYELER

EKONOMİ