BEYPAZARI'NDA AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI VE FESTİVAL COŞKUSU

Ahilik Haftası kapsamında Beypazarı’nda düzenlenen programda Belediye Başkanı Kasap, Ahilik değerlerine vurgu yaptı.

Beypazarı'nda Ahilik Haftası Kutlamaları ve Festival Coşkusu

Başkentin tarihi İpekyolu üzerinde bulunan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Beypazarı ilçesinde Ahilik Haftası dolayısıyla bir program düzenlendi.

Çarşı içinde bulunan tarihi İyciler (İpek Yiyenler) Camii'nde Cuma namazı öncesinde, İlçe Müftüsü Ahmet İnciler, Ahilik Haftası kapsamında Ahilik geleneğinden bahsederek, Ahiliğin İslam inancı ve Türk kültürünün Anadolu’da birleşmesiyle doğan kardeşlik, cömertlik ve iyilik anlamına geldiğini belirtti.

İlçe Müftüsü İnciler, ahirete göçmüş esnaflar ve zanaatkârlara rahmet, hayatta olanlara sağlıklı, huzurlu ve helal kazançlarla dolu bir yaşam diledi. “Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV), dürüst ve güvenilir tüccarın ahirette peygamber, sıddıklar ve şehitlerle beraber olacağını müjdelemektedir,” diyerek Ahilik geleneğinin önemine vurgu yaptı.

Kılınan Cuma namazının ardından Manavlar Sokak boyunca kurulan masalarda, camiden çıkanlara tavuk etli bulgur pilavı, ayran ve baklava ikram edildi.

Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ahilikte 7 kapı vardır: ilim, sabır, hoşgörü, marifet sahibi olmak, yalan kapısına yaklaşmamak, daima doğruluk kapısında olmak, tevazu ve adalet sahibi olmaktır. Bu kapıları açanlar, büyük mertebelerde başarılı olurlar. Biz toplum olarak bu kapıları açan esnaflarımızla hem günlük yaşamımızda hem de yardımlaşma noktasında büyük bir değer kazandık. Bizler, bu toprakların insanları olarak kültürümüzü yaşatmayı ve gelecek kuşaklara miras olarak bırakmayı amaçlıyoruz. Bugün, hoş bir tesadüf olarak hem Ahilik Haftası hem de 27. Uluslararası Beypazarı Festivali'nin ilk gününe denk geldi. Bu vesileyle hem Ahilik Haftası’nın hem de festivalimizin hayırlı olmasını diliyorum.”

Ahmet Amca ise şu ifadeleri kaydetti:

“Ahlak, ahlak her şeyin başı güzel ahlak. Ahlak olmayınca hiçbir şey düzgün gitmez.”

ANKARA (UHA) - YAŞAR TONBAK

BELEDİYELER

EKONOMİ