BEYPAZARI’NIN TARİHİ HACILAR KÖPRÜSÜ RESTORASYONA ALINDI

Beypazarı’ndaki tarihi Hacılar Köprüsü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından başlatılan restorasyon çalışmalarıyla yenileniyor. Köprü, geçmişte birkaç kez tadilat görmüş olup, bu kez aslına uygun şekilde restore edilecek.

Beypazarı’nın Tarihi Hacılar Köprüsü Restorasyona Alındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan tarihi köprüde, aslına uygun olarak restorasyon çalışmalarının başlatıldığı kaydedildi.

Hacılar Köprüsü

İlçenin tam ortasından geçen ve ilçeyi ikiye ayıran İnözü Deresi üzerinde en dar noktada kurulu olan Hacılar Köprüsü'nün, 13. veya 15. yüzyılda yapıldığı ileri sürülmektedir. Tarihi İpekyolu üzerinde bulunan köprü, o dönemlerde ilçeye giriş kapısı olarak algılanmış ve çıkışta da kullanılmıştır. Ayrıca, hacca gidecek olanların en son bu köprünün başında uğurlandığı için adının Hacılar Köprüsü olarak anıldığı rivayet edilmektedir.

Birkaç Kez Tadilat Gördü

Köprü, geçmiş dönemlerde birkaç kez onarım ve tadilat görmüş ve günümüze kadar ulaşmıştır. 1. derece koruma altında tutulan bu tarihi eser, kapsamlı bir restorasyon çalışması ile yeniden günümüze kazandırılacaktır. Köprüde eski dönemlerde yapılan tadilatlarda kullanılan çimento harcı ve diğer unsurların temizlenerek, tamamen aslına uygun olarak restore edileceği kaydedildi.

ANKARA (UHA) - YAŞAR TONBAK

BELEDİYELER

EKONOMİ