ESKİŞEHİR'DE EMİRDAĞ-BELÇİKA EMEK YOLCULUĞUNUN 60. YILI ETKİNLİĞİ

Eskişehir'de gurbetçilerin hayat mücadelelerini konu alan resim sergisi ve şiir etkinliği büyük ilgi gördü.

Eskişehir'de Emirdağ-Belçika Emek Yolculuğunun 60. Yılı Etkinliği

Eskişehir Kent Konseyi ve Avrupa Türkleri Kültür Eğitim Dayanışma Derneği, Emirdağ Birlik Beraberlik Dayanışma Platformu ve Köprübaşı Edebiyat Dergisi paydaşlığında düzenlenen "Emirdağ-Belçika Emek Yolculuğunun 60. Yılı Resim Sergisi ve Şiir Etkinliği", Taşbaşı Kırmızı Salon'da gerçekleştirildi.

Etkinliğe Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Ahmet Kapanoğlu, Avrupa Türkleri Kültür Eğitim Dayanışma Derneği Başkanı Habib Umutoğlu, Emirdağ Birlik Beraberlik Dayanışma Platformu Başkanı Sebahattin Tetik ve birçok şair, yazar ve vatandaş katıldı.

"Emirdağ-Belçika Emek Yolculuğunun 60. Yılı" temalı Ressam Nerkiz Şahin'in birbirinden güzel eserlerinin sergilendiği Resim Sergisi'nin açılışı yapıldı. Ayrıca, 60 yıl önce iş amacıyla Avrupa'ya giden Emirdağlı gurbetçilerin hayat mücadelelerini ve özlem dolu günlerini anlatan şair ve yazarlar Ahmet Urfalı, Aydın Çetinkaya, Birgül Kapaklıkaya, Fikret Görgün, Gazi Çakmak, Hilmi Can, Kamil Sayın, Lütfü Kılıç, Necibe Çetinkaya, Nerkiz Şahin, Nuri Gözet, Rukiye Özdemir, Rüstem Çekiç, Selaattin Çoban Kışlalı, Süreyya Şahin ve Şerife Gündoğdu şiirler okudu.

Program sonunda, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Ahmet Kapanoğlu ve katılımcı şairlere teşekkür belgeleri verilerek anı fotoğrafı çekildi.

ESKİŞEHİR (UHA) - SALİH GÜVEN

BELEDİYELER

EKONOMİ