GAGİAD KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ, GAZİANTEP'TE İKİNCİ KEZ KAPILARINI AÇIYOR

Gaziantep’te düzenlenen GAGİAD Kültür Sanat Festivali, Ekim ayında sanatseverleri sergiler ve konserlerle buluşturacak.

GAGİAD Kültür Sanat Festivali, Gaziantep'te İkinci Kez Kapılarını Açıyor

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “GAGİAD Kültür Sanat Festivali 2024”, sanatseverlerle çağdaş sanat, müzik ve atölyeleri bir araya getiren zengin bir program sunuyor. Festival kapsamında, Zeugma Mozaik Müzesi’nde resim çalıştayları, klasik müzik konserleri ve sergiler yer alacak.

Gaziantep, Mezopotamya ve Akdeniz arasında, doğu ile batıyı birleştiren yolların kesişiminde, tarihin en eski uygarlıklarına ev sahipliği yapmış bir şehir olarak, GAGİAD Kültür Sanat Festivali ile kültürel mirasını bugüne taşıyor. Festivalin ana etkinliklerinden biri, Pürsefa Han’da düzenlenecek olan “Bir Kelebek Ömrüdür Yaşamak! Mitler, Düşler, Masallar, Anlatı ve Anılar” sergisi. Bu sergi, şehrin çok kültürlü yapısını sanatın diliyle yeniden canlandırıyor.

GAGİAD’ın 31 yıl önce kurucuları tarafından temelleri atılan bir dernek olduğunu vurgulayan GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yiğitcan Konukoğlu, “Sanatın birleştirici gücüne inanıyoruz ve Gaziantep’in sanat şehri olarak anılmasını arzu ediyoruz. Bu doğrultuda, GAGİAD olarak kentin sanat hayatına katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Pürsefa Han'da Büyüleyici Bir Sergi: "Bir Kelebek Ömrüdür Yaşamak!"

Festival kapsamında, GAGİAD Sanat Danışmanı Dilek Karaağziz Şener’in küratörlüğünü yaptığı ve 62 sanatçının 170 eserinden oluşan “Bir Kelebek Ömrüdür Yaşamak! Mitler, Düşler, Masallar, Anlatı ve Anılar” sergisi, Pürsefa Han’ın 400 yıllık tarihiyle buluşacak. Sergi, ziyaretçileri tarihin gizemli hikâyelerine ve bugünün çağdaş sanatıyla iç içe geçen anılarına bir yolculuğa çıkaracak. Gaziantep’in kültürel dokusunu yansıtan bu sergi, 26 Ekim’e kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Zeugma Mozaik Müzesi’nde Sanatçı Atölyeleri

Dünyanın en büyük mozaik müzelerinden biri olan Zeugma Mozaik Müzesi’nde, beş sanatçının katılımıyla 15-24 Ekim tarihleri arasında atölyeler düzenlenecek. Bu atölyelerde ziyaretçiler, sanatçıların üretim süreçlerini izleyebilecek ve atölye sonunda sanatçılarla söyleşilere katılabilecek.

Klasik Müzik Tınıları Gaziantep’te Yükselecek

Festival kapsamında düzenlenen klasik müzik konserleri, sanatseverleri müziğin büyülü dünyasına davet ediyor. Çukurova Symphonic Project ve Faik Mansuroğlu’nun açılış konseri, 14 Ekim’de Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. 17 Ekim’de ise Efe’s Quartet’in konseri, Okan Ercan tarafından hazırlanan video mapping gösterisi ile birleşerek izleyenlere unutulmaz bir deneyim sunacak.

12-26 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan GAGİAD Kültür Sanat Festivali, Pürsefa Han’daki sergiler, konserler ve atölyelerle Gaziantep halkını ve ziyaretçileri sanatla buluşturacak.

GAZİANTEP (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ