GELİBOLU'DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI FENER ALAYI İLE KUTLANDI

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde düzenlenen etkinliklerde 30 Ağustos Zafer Bayramı, büyük bir fener alayı ile taçlandırıldı. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, katılımcılara hitap etti.

Gelibolu'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Fener Alayı ile Kutlandı

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde gerçekleştirilen etkinliklerle kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı, binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen fener alayı ile taçlandırıldı.

Gazi Süleyman Paşa Heykeli önünde bir araya gelen protokol üyeleri ile vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle İskele Meydanı’na kadar yürüdü. Fener alayına Kaymakam Bekir Abacı, Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, AK Parti İlçe Başkanı Cahit Bilge, MHP İlçe Başkanı Murat Şarlak, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Karaca, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, Fener Alayı'nın bitiş noktası olan İskele Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde kısa bir konuşma yaparak, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümünü kutladı. Başkan Soyuak, konuşmasında; “Malazgirt’ten Varna’ya, Gelibolu’ya, Çanakkale’ye kadar, Şırnak’ta, Cizre’de şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmetle, gazilerimizi sevgiyle, hürmetle anıyorum. Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önünde hürmetle eğiliyoruz.

Onlar bizim için savaştılar; biz de onlar için, çocuklarımız için çalışacağız. Onlar bizim için şehit oldular; biz de çocuklarımız için mücadele etmeye, geleceği inşa etmeye devam edeceğiz. Bir çift mavi gözün ışığında yürümeye, memleketi geliştirmeye, bu Gelibolu’yu geleceğin yaşanabilir, modern, güzel bir kent yapmaya hep beraber devam edeceğiz. Nice 30 Ağustos Zafer Bayramlarında bu kalabalıklarla, bu heyecanla beraberliğimizin devam etmesi dileklerimle. Ne Mutlu Türk’üm Diyene” dedi.

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ