PENDİK KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI: BİNLERCE KİTAP VE SÖYLEŞİLER

Pendik Belediyesi’nin düzenlediği 9. Kitap Fuarı, 120 yayınevinin katılımıyla kapılarını açtı. Fuar kapsamında söyleşiler ve mezatlar düzenlenecek.

Pendik Kitap Fuarı Kapılarını Açtı: Binlerce Kitap ve Söyleşiler

Pendik Belediyesinin bu yıl dokuzuncu kez düzenlediği Pendik Kitap Fuarı başladı. Fuarın açılışıyla birlikte kitapseverler, stantlardaki kitapları incelemek üzere fuara akın etti.

AK Parti Milletvekili Azmi Ekinci ve Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız’ın da katıldığı fuarın açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Bilgiye erişim çok kolay, bilgisayarda bilgi akışı var ama o bilgilerin sağlıklı olup olmadığı konusunda tereddütlerimiz oluyor. Bu noktada kitap okumanın, kitaptaki bilginin alınmasının ayrı bir önemi var. Pendik Belediyesi olarak, kendisini yetiştirmek, geliştirmek isteyen gençlerin ayağına kitap fuarlarını getirmeyi sürdüreceğiz. Büyük medeniyetlere baktığımızda kültür ve sanatın, o ülkenin kadim bir medeniyet olmasına katkı sağladığını görüyoruz. Evet, bilgisayarda bilgi akışı var ama o bilgilerin sağlıklı olup olmadığı konusunda tereddütlerimiz oluyor. Bu nedenle kitap okumanın ayrı bir önemi olduğunu düşünüyoruz. Biz, Pendik Belediyesi olarak, kendisini geliştirmek isteyen herkesin ayağına kitap fuarlarını getiriyoruz." dedi.

Bu yıl 120 yayınevinden binlerce kitabın yer aldığı fuar kapsamında söyleşiler düzenlenecek ve yazarlar kitaplarını imzalayacak. Fuarda, sahafların bulunduğu stantlarda mezatlar yapılacak. Ayrıca, Pendik Belediyesinin sosyal medya hesabından yapılacak çekilişlerle kitap setleri hediye edilecek.

Kitap fuarı, 6 Ekim Pazar gününe kadar kitapseverlerin ziyaretine açık kalacak.

İSTANBUL (UHA) - ÖZKAN KARACA

BELEDİYELER

EKONOMİ