RİZE 4. GASTRONOMİ GÜNLERİ: 'DAĞLARDAN DENİZE, YERELDEN EVRENSELE' BAŞLIYOR

Rize’nin zengin mutfak kültürü ve coğrafi işaretli ürünleri 11-13 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenecek 4. Gastronomi Günleri’nde tanıtılacak.

Rize 4. Gastronomi Günleri: 'Dağlardan Denize, Yerelden Evrensele' Başlıyor

"Dağlardan Denize, Yerelden Evrensele" sloganıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Rize Gastronomi Günleri, 11-13 Ekim 2024 tarihleri arasında başlıyor. Rize’nin zengin mutfak kültürü, coğrafi işaretli lezzetleri ve yerel ürünlerinin tanıtılacağı etkinlikte, bölgenin kadim gastronomik mirası geleceğe taşınacak. Uzmanların katılımıyla Rize’nin geleneksel tarifleri, yöresel lezzetleri ve benzersiz mutfak kültürü katılımcılarla buluşacak.

Vali Baydaş’tan Etkinlik Hakkında Açıklamalar

Rize Valisi Sayın Baydaş, basın toplantısında yaptığı açıklamada, organizasyonun büyüme sürecine dikkat çekti. Vali Baydaş, "Bu tür organizasyonlar başlangıçta daha küçük ve sembolik şekilde başlar. Ancak bugün, ilçelerimiz, şehrin markaları, coğrafi işaretli ürünler ve restoranlarımızı da dahil ederek önemli bir mesafe kat ettik. Geçen yılki gastronomi festivalinde bu etkinliğin ileride gastronomi turizminin vazgeçilmez adreslerinden biri olacağını ifade etmiştik. Bugün, dördüncü kez düzenlenen etkinlikte bu büyümenin ve genişlemenin somut göstergelerini görüyoruz. İnşallah, bu etkinlik 13. ve 24. kez düzenlendiğinde turizm açısından ne kadar kıymetli bir miras bıraktığını hep birlikte göreceğiz" dedi.

RİZE (UHA) - HIZIR TATOĞLU

BELEDİYELER

EKONOMİ