YAMANLAR CEMEVİ’NİN DAYANIŞMA GECESİNDE BİRLİK MESAJI

İzmir Alevi Kültür Derneği Yamanlar Cemevi, öğrencilere burs sağlamak amacıyla düzenlenen gecede siyaset ve sivil toplumu bir araya getirdi.

Yamanlar Cemevi’nin Dayanışma Gecesinde Birlik Mesajı

İzmir Alevi Kültür Derneği Yamanlar Cemevi, öğrencilere burs sağlamak amacıyla düzenlediği dayanışma gecesinde siyasetin ve sivil toplumun önemli temsilcilerini bir araya getirdi. Gecede Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal ile önceki başkan Serdar Sandal, aynı masada yan yana oturarak birlik mesajı verdi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yamanlar Cemevi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bozkurt, Alevilerin tarih boyunca maruz kaldığı zulüm ve ayrımcılıklara karşı direniş gösterdiğini vurgulayarak, demokrasi, eşitlik ve hak mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini belirtti. Bozkurt, Alevilerin kamu kurumlarının işe alımlarında ayrımcılığa maruz kaldıklarını, bu nedenle belediyelere başvurmak zorunda kaldıklarını ifade ederek, bu durumun belediye başkanları tarafından anlayışla karşılanması gerektiğini vurguladı.

Son olarak Hasan Karabağ döneminde yıkılan, Cemevi’ne tahsis edilmiş düğün salonunun Serdar Sandal tarafından yeniden inşa ettirildiğini fakat araya giren yerel seçimler nedeniyle devrin gerçekleşemediğini belirten Bozkurt, salonda bulunan Başkan İrfan Önal’dan bu düğün salonunun devri için söz beklediklerini söyledi.

Mehmet Bozkurt’tan sonra kürsüye çıkan Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal ise AK Parti iktidarının politikalarını eleştirip, düğün salonu konusuna değindi. Göreve geldiği günden beri maaş ödeyemediği için 83 kişiyi işten çıkardığını belirten Önal, "Maaş ödeyebilmek için daha 200 kişiyi çıkarmamız gerekirken, biz bu arkadaşları işten çıkarmadan başka alanlarda istihdam etmeye çalışıyoruz. Burada ve başka yerlerde otopark işletiyoruz. Büyükşehir'den kafeler kiralayarak, bu insanlara iş imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Doğru, Yamanlar’da da altı kreş, üstü düğün salonu olarak inşa edilmiş bir hizmet binamız var. Bu hizmet binamızı Anadolu’dan gelen herkesin kullanımına sunmak, maliyetine düğün yapma imkanı sağlamak ve çalışanlarımıza ekmek kapısı yaratmak istiyoruz. Bu dayanışmayı hep birlikte sürdürelim." dedi.

İZMİR (UHA) - CEVDET LAÇİNKAYA

BELEDİYELER

EKONOMİ