OYA TEKİN SEYHAN İÇİN EN BÜYÜK HAYALİNİ AÇIKLADI: SABANCI CAMİİNDEN KARATAŞ’A KADAR KIYI DÜZENLEMESİ

CHP Seyhan Belediye Başkan adayı Oya Tekin, kentin fiziki yapısı ile ilgili projelerinden sonra, hayalindeki en büyük projenin de Sabancı Camii ve regülatör köprüden Karataş’a kadar Seyhan Nehri üzerinde ve kıyılarında yapılabilecek düzenlemeler olduğunu söyledi.

Oya Tekin Seyhan için en büyük hayalini açıkladı: Sabancı Camiinden Karataş’a kadar kıyı düzenlemesi

CHP Seyhan Belediye Başkan adayı Oya Tekin, kentin fiziki yapısı ile ilgili projelerinden sonra, hayalindeki en büyük projenin de Sabancı Camii ve regülatör köprüden Karataş’a kadar Seyhan Nehri üzerinde ve kıyılarında yapılabilecek düzenlemeler olduğunu söyledi.

Tekin, Seyhan’da 2 yeni bulvar, yerinde kentsel dönüşüm, açılacak cadde ve sokaklar, altı otopark olacak kapalı semt pazarları, yayalaştırılacak cadde ve sokaklar, imarsız yapılar ile dağınık hisselerin birleştirilmesi konularındaki çalışmaların göreve başladıktan kısa süre sonra hayata geçebileceğini söyledi. Rant ve spekülasyonları önlemek üzere bu konuda detaya girmek istemediğini belirtirken de imar konularında tam bir şeffaflık ve ilgilileri ile görüşülerek kararlar verileceğine vurgu yaparak, “Kent rantları halkın tümüne katkı sağlayacak bir model olacaktır”dedi.

SEYHAN KIYI PROJESİ

Peyzaj ve şehir plancısı mimarlar ile görüşmesinde, Seyhan için Tüm Adana’yı ilgilendiren, Adana’nın gözde bir kent olmasını sağlayacağını belirttiği ‘Adana’dan Akdeniz’e Nehir Yolu’ hayalini de anlatan Oya Tekin şunları söyledi:

“Sizlerle daha önce de birçok defa konuşmuştuk. Şimdi başkanlık görevine gelince hayalimizdeki projenin bir ucundan tutabilecek yetki ve sorumluluğum olabilecek Seyhan Nehri Kıyı Projesi mutlaka gündeme gelecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’ın Karataş’a bir marina projesinin tamamlayıcısı olmak üzere regülatör köprüden Akdeniz’e kadar 50 kilometrelik bakir bölge elmas değerinde  görünüme kavuşturulabilir.

Dünyanın en güzel mendereslerinden birini oluşturabilir.

Bu tabii çok boyutlu bir proje. Başta Büyükşehir, Yüreğir, Seyhan ve Karataş belediyelerinin yanısıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine, DSİ, özel mülkiyetlerle birlikte projelendirilmesi olanaklı. Kentlinin suyla ilişkisini güçlendirebilecek sosyal donatı alanları ve kıyı peyzaj düzenlemeleri, rekreasyon alanları  belki de 10-15 yıl sürebilir. Ancak bir yerden başlanabilir.

Seyhan’dan başlayacağız. Kıyılarda restoranlar, kafeler, kamp, spor, dinlenme alanları sizlerin de öngörüleri ve sahiplenmesi ile projelendirilebilir.

Nehrin belirli yerlerine teknelerin bağlanacağı, kayık kiralanacak cep iskeleler, yüzen bahçeler, yapay gölde cep yüzme havuzları ile ilgili makro proje yapıldıktan sonra

Seyhan nehrinin ulaşıma uygun olduğu noktalar saptanıp, dubalarla nehirde ulaşım yapılacak yolun çizgileri de belirlenip Adanalıların da hayallerini süsleyecek proje hayata geçirilebilir. Adanalılar vizyoner yerel yöneticilere görev verdiği sürece tüm potansiyeli ortaya çıkarılabilir. Bunları hep birlikte düşünecek ve yapacağız.”

ADANA (UHA) - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ